Platica la tigaie cu rosii
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, iar prepararea nu dureaza mai mult de o ora, cu tot cu etapa de curatare a pestilor.
Ingrediente:
- 175 ml ulei de masline extra-virgin
- 2 platici de aprox. 500 g fiecare, curatate de solzi si eviscerate
- 4 catei de usturoi
- 20 rosii cherry, taiate in 4
- o mana de frunze de busuioc, rupte in bucatele
- 400 ml apa
- 1 ardei iute mic, tocat fin
- sare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca.
Puneti platicile in tigaie, dupa care adaugati usturoiul, rosiile, busuiocul, ardeiul iute si asezonati cu sare.
Turnati apa, micsorati putin flacara (la mediu) si gatiti pestele 7 minute pe fiecare parte.
Cand intoarceti pestele, veti sti ca s-a gatit daca i s-a albit ochiul.
Scoateti pestele din tigaie si asezati-l intr-un vas mare de servit.
Mariti flacara si mai lasati 30 de secunde sa se patrunda aromele din sos, dupa care-l turnati peste platica din vas.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!