Site coolinaria.ro

Supa crema de pui


Probabil ca esti plictisita sa gatesti mereu clasicul bors sau ciorba. Iata o idee pentru un pranz delicios: supa crema de pui.

Supa crema de pui

Ingrediente:
  • 500 g carne de pui
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi potriviti
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 3 l apa
  • crutoane de paine
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Speli carnea de pui si o pui la fiert in 3 litri de apa rece, cu un praf de sare. Culegi de mai multe ori spuma care se formeaza. Cand supa nu mai face spuma, adagi legumele (ceapa, patrunjelul, morcovii si cartofii), curatate, spalate si taiate in doua.

Dupa 40 de minute, cand carnea si legumele sunt bine fierte, ia vasul de pe foc si strecoara totul. Mixeaza legumele si carnea de pui in robot pana devin pasta, apoi adauga-le in vasul cu supa limpede.

Separat, faci un amestec din faina cu laptele, sarea si piperul, si pui totul in vasul cu supa crema. Mai lasi pe foc inca 5 minute.

Servesti supa cu patrunjel verde, tocat fin, si cu crutoane de paine. Daca doresti o supa crema mai densa, poti adauga smantana, batuta cu 2 oua si o lingurita de faina.


Pofta buna!