Site coolinaria.ro

Gulas ardelenesc


Reteta de gulas ardelenesc a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Gulas ardelenesc

Ingrediente:
  • Pentru 1 portie:
  • 100 g pulpa de vita
  • 50 g carnati afumati
  • 50 g ceapa
  • putin ulei pt. prajit
  • 15 g ardei gras rosu
  • 2 g usturoi macinat
  • 1 g chimen macinat
  • 1 g boia de ardei rosu
  • 100 g cartofi
  • 1 g pasta de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • 3 g concentrat vita
  • 10 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se incinge o oala de inox cu fund dublu pana devine foarte fierbinte.
Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata cuburi.
Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari.
Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei.

Dupa 4-6 min se adauga boia dulce, calind putin si se stinge cu vin rosu.
Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.
Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza (zeama) de legume pana acopera carnea.
In timp ce fierbe la foc mediu, se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda.
Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia.

Se serveste cu mamaliguta.


Pofta buna!