Site coolinaria.ro

Salata de fructe uscate


Chiar daca fructele nu mai sunt in sezon, putem obtine un mic dejun delicios si hranitor cu ajutorul fructelor uscate preferate.

Salata de fructe uscate

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 600 gr fructe uscate (prune, caise, smochine, merisoare, stafide...)
  • 45 gr miere
  • 1 pastaie de vanilie, despicata
  • 1 pliculet de ceai Earl Grey
  • 15 ml zeama de lamaie
  • iaurt grecesc sau mascarpone, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o oala suficient de mare, puneti fructele uscate si 700 ml apa rece. Adaugati mierea si razuiti semintele de vanilie din pastaie. Puneti si pastaia in oala. Aduceti la fierbere. Amestecati bine, micsorati flacara si lasati sa mai fiarba inabusit 10 minute pana capata o usoara consistenta de sirop. Luati vasul de pe foc, adaugati pliculetul de ceai si amestecati. Lasati 10 minute sa se infuzeze. Scoateti pliculetul de ceai si pastaia de vanilie, transferati fructele si zeama intr-un bol nemetalic si turnati deasupra zeama de lamaie. Amestecati si lasati sa se raceasca. Acoperiti si dati la rece inainte de a servi.


Pofta buna!