Fiind invelite in bacon, aceste curmale umplute cu branza sunt un aperitiv deosebit, care imbina perfect gustul dulce cu cel sarat.
Pozitionati gratarul in partea de jos a cuptorului si setati temperatura de coacere la 200 grade Celsius.
Amestecati cele 2 tipuri de pana se omogenizeaza.
Desfaceti fiecare curmala si umpleti-o cu o lingurita plina de branza.
Inchideti la loc curmalele pe cat posibil, chiar daca nu se vor inchide complet.
Infasurati fiecare curmala intr-o bucatica de bacon si asezati-le intr-o tava de copt, cu partea in care se suprapune baconul in jos.
Coaceti curmalele umplute 10 minute, dupa care le intoarceti cu o lingura de lemn sau furculita.
Coaceti inca 5-8 minute sau pana ce se rumeneste baconul si devine crocant.
Transferati curmalele pe proasoape de hartie, care sa absoarba excesul de grasime.
Serviti-le caldute sau la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!