Site coolinaria.ro

Cartofi grecesti la cuptor


Aduceti aroma Greciei in bucatarie gatind cartofii cu multa zeama de lamaie si oregano.

Cartofi grecesti la cuptor

Ingrediente:
  • 700 gr cartofi
  • 120 ml apa
  • 60 ml ulei de masline
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 1 1/2 lingurite oregano uscat
  • 1 lingurita sare de mare
  • piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 260 grade Celsius.
Curatati cartofii si taiati-i in cubulete de 2-3 cm.

Intr-o tava adanca pentru cuptor puneti apa, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare de mare si piper.
Adaugati cartofii si amestecati sa se combine.

Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti 30 de minute.
Indepartati folia si, cu o spatula subtire, despartiti cartofii lipiti si intoarceti-i.
Mai adaugati apa daca e nevoie si mai lasati la cuptor 20 de minute pana se rumenesc si devin crocanti.

Foto: Flickr


Pofta buna!