Cantitatile date sunt pentru o forma de copt rotunda cu diametrul de aprox. 23 cm.
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti o forma de copt rotunda, tapetati-o cu hartie de copt, ungeti-o din nou si infainati-o.
Intr-un castron mediu, amestecati usor galbenusurile cu 40 ml lapte batut si esenta de vanilie.
In bolul unui mixer, amestecati toate ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt si sare.
Cu atasamentul paleta, mixati la viteza mica 30 de secunde.
Adaugati untul si laptele batut ramas (120 ml) si continuati sa mixati pana se omogenizeaza.
Cresteti viteza la mediu si mixati 1 minut si jumatate.
Adaugati treptat amestecul de galbenusuri, in 3 transe.
Mixati cate 20 de secunde intre adaugari.
Turnati jumatate din aluat in forma de copt.
Cu dosul unei lingura de lemn, intindeti gemul deasupra si amestecati-l putin si prin aluat.
Turnati deasupra restul aluatului si nivelati.
Coaceti 30-40 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma pe un gratar timp de 10 minute.
Apoi, scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca complet.
Pudrati cu zahar si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!