Placinta cu dovleac
Reteta romaneasca de placinta cu dovleac a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Ingrediente:
- faina alba 000
- 1 pachet unt
- bicarbonat
- 2 oua
- Pentru umplutura:
- 1 dovleac mediu sau dulceata de dovleac
- zahar
Mod de preparare:
Intr-un castron de inox se bat ouale, apoi se adauga untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat.
Se pune faina si se framanta pana se incorporeaza, formandu-se un aluat potrivit de tare.
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.
Pregatire umplutura:
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.
Se asaza prima foaie de placinta intr-o tava, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!