Site coolinaria.ro

Placinta cu dovleac


Reteta romaneasca de placinta cu dovleac a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Placinta cu dovleac

Ingrediente:
  • faina alba 000
  • 1 pachet unt
  • bicarbonat
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovleac mediu sau dulceata de dovleac
  • zahar
Mod de preparare:
Intr-un castron de inox se bat ouale, apoi se adauga untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat.
Se pune faina si se framanta pana se incorporeaza, formandu-se un aluat potrivit de tare.
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.

Pregatire umplutura:
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.

Se asaza prima foaie de placinta intr-o tava, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se pune la cuptor pentru 20 de minute.


Pofta buna!