Site coolinaria.ro

Supa de peste cu cartofi


In reteta originala se foloseste tilapia, care se poate inlocui cu succes cu biban sau platica, dar puteti apela cu incredere la orice tip de peste alb.

Supa de peste cu cartofi

Ingrediente:
  • cativa catei de usturoi
  • 1/2 ceapa medie
  • ulei de masline
  • cimbru uscat
  • 1 frunza busuioc
  • 750 ml vin Sauvignon Blanc
  • 250 ml apa
  • sare si piper
  • 4-5 cartofi rosii
  • marar proaspat, tocat
  • 650-700 gr peste alb
  • 1 litru smantana
Mod de preparare:
In oala in care se va prepara supa, puneti ulei de masline cat sa acopere fundul si sotati usturoiul si ceapa, tocate fin.
Adaugati cimbru uscat si o frunza de busuioc.
Turnati vinul si apa, asezonati cu sare si piper si aduceti la fierbere.

Intre timp, taiati cartofii cubulete si puneti-i intr-un castron cu apa rece pe masura ce-i taiati.
Scurgeti cartofii si adaugati-i in oala. Adaugati si putin marar tocat.
Aduceti la fierbere si acoperiti.
Gatiti pana ce cartofii devin aproape moi, aprox. 10-15 min.

Taiati bucatile de peste cubulete, de aceeasi dimensiune cu cartofii.
Amestecati supa si mai adaugati marar tocat, piper si 2 lingurite de sare.
Incorporati pestele cu grija, sa nu se sfarame.
Puneti la loc capacul si gatiti pana se fierbe pestele, nu mai mult de 8 minute.

Turnati smantana si amestecati cu grija.
Mai lasati pe foc pana incepe sa bolboroseasca usor si mai adaugati sare si piper daca e nevoie.

Foto: Flickr


Pofta buna!