Site coolinaria.ro

Creveti cu usturoi si busuioc


Serviti acesti creveti aromati cu garnitura de legume preferata si veti avea parte de o cina usoara si delicioasa!

Creveti cu usturoi si busuioc

Ingrediente:
  • Pentru 2-3 portii:
  • 15 ml ulei de masline
  • 350 gr creveti mari, curatati
  • 2-3 catei de usturoi,zdrobiti
  • un praf de chili pudra (sau mai mult, dupa gust)
  • 90 ml vin alb sec
  • 2 linguri frunze de busuioc proaspat tocate
  • 200 gr rosii cherry, taiate in 2
  • sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu spre tare.
Sotati crevetii 2 minute, intorcandu-i o data pe parcurs, cat sa se patrunda.
Transferati-i intr-un castron, cu ajutorul unei spumiere.

Adaugati usturoiul si pudra chili in uleiul ramas in tigaie si mai lasati pe foc 30 de secunde, cat sa-si elibereze aroma.
Adaugati vin si gatiti la foc mare, amestecand in continuu, timp de 3 minute.
Adaugati busuiocul tocat si rosiile cherry, asezonati cu sare si piper si amestecati bine.
Puneti crevetii inapoi in tigaie si mai lasati pe foc cat sa se incalzeasca uniform.

Foto: Flickr


Pofta buna!