Site coolinaria.ro

Focaccia integrala cu usturoi


Focaccia de casa este alternativa sanatoasa si gustoasa a painii din comert.

Focaccia integrala cu usturoi

Ingrediente:
  • 3 capatani de usturoi
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura drojdie activa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita busuioc
  • 15 ml ulei de masline + extra pentru uns
  • 240 gr faina integrala + extra pentru framantat
Mod de preparare:
Curatati cateii de usturoi si retezati-le partea de jos.
Puneti-i in folie de aluminiu, nu prea strans si dati la cuptor o ora la 200 grade Celsius, pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca.

Activati drojdia intr-un castron mare cu apa, zaharul, sarea si condimentele.
Lasati deoparte 10 minute sa faca spuma.
Apoi, adaugati 15 ml de ulei de masline, toti cateii de usturoi si adaugati faina treptat, amestecand in continuu, pana ce capata consistenta de aluat.
Cu mainile infainate, scoateti aluatul din castron si mutati-l pe blatul de lucru infainat.
Framantati usor timp de un minut.
Mai presarati faina pe masa daca e prea lipicios aluatul, dar incercati sa-l mentineti cat de moale posibil.
Ungeti-va mainile si un castron mare cu putin ulei de masline si mutati aluatul in el.
Rasuciti usor aluatul in castron ca sa unga uniform cu ulei.
Acoperiti cu un capac, folie alimentara sau un prosop umed si pastrati la loc caldut timp de 20-30 de minute, pana-si dubleaza volumul.

Ungeti-va mainile si o tava de copt cu ulei de masline si scoateti aluatul din castron.
Framantati usor aluatul in mana timp de un minut, apoi apasati-l in tava de copt sa se distribuie uniform pana la colturi.
Apasati din loc in loc cu degetele sa faceti mici adancituri.
Ungeti cu ulei de masline pe deasupra si mai lasati sa creasca la loc caldut 20 de minute.

Coaceti 18 minute la 200 de grade Celsius pana incepe sa se rumeneasca.
Feliati si serviti in loc de paine.

Foto: Flickr


Pofta buna!