Site coolinaria.ro

Paste cu bacon si rosii umplute


Serviti acest fel de mancare zdrobind rosiile umplute peste paste, transformandu-le intr-un sos consistent si delicios.

Paste cu bacon si rosii umplute

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 85 gr bacon, maruntit
  • 90 ml ulei de masline extra-virgin + extra pentru paste
  • 2 fileuri de ansoa
  • 60 gr firimituri de paine proaspata
  • 4 rosii mari, taiate in 2 si scobite de seminte
  • 2 catei de usturoi, feliati subtire
  • o mana de ierburi proaspete tocate (cimbru, patrunjel, busuioc)
  • sare si piper
  • 225 gr spaghete
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Prajiti baconul intr-o tigaie adanca la foc mediu pana se rumeneste si devine crocant pe margini.
Scoateti baconul cu o spumiera si transferati pe o farfurie. Lasati grasimea in tigaie.
Mai puneti in tigaie 30 ml ulei de masline si fileurile de ansoa.
Cu o lingura de lemn, zdrobiti pestele pana se "dizolva".
Adaugati firimiturile si amestecati pe foc pana se rumenesc.

Puneti rosiile intr-o tava de copt, cu partea taiata in sus si puneti cateva felii de usturoi in fiecare jumatate de rosie.
Asezonati cu sare si piper din belsug.
Puneti o gramajoara de firimituri in fiecare rosie si presarati ierburile deasupra.
Stropiti toate rosiile cu uleiul de masline ramas (60 ml).
Coaceti pana se rumenesc usor si pulpa devine moale, dar fara sa se zdrobeasca rosiile, aprox. o ora.

Fierbeti spaghetele intr-o oala mare cu apa cu sare.
Scurgeti pastele intr-o strecuratoare, dar pastrati deoparte 120 ml din apa in care au fiert.
Puneti pastele inapoi in oala si scoateti rosiile din cuptor.
Amestecati zeama lasata de rosii in tava cu pastele.
Adaugati putin ulei de masline si apa pusa deoparte si amestecati.

Puneti pastele in farfurii, asezati deasupra cate 2 jumatati de rosii umplute, presarati peste tot baconul prajit si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!