Fursecuri Inimioara
Puteti colora glazura cu putin rosu, o puteti folosi ca atare sau apelati la glazura preferata - poate fi si ciocolata topita!
Ingrediente:
- 225 gr unt
- 130 gr zahar
- 5 ml esenta de vanilie
- 1 ou
- 315 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- Pentru glazura:
- 250 gr zahar pudra
- 60 ml lapte
- 2-3 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Frecati zaharul cu untul, apoi bateti oul si vanilia in compozitie.
In alt castron, amestecati ingredientele uscate (zahar, faina si sare) si adaugati-le apoi peste cele umede.
Formati o bila mare de aluat si dati la rece 3 ore.
Dupa ce trec cele 3 ore, preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Rulati aluatul intr-o foaie de aprox. 3 mm.
Decupati inimioare cu ajutorul unor forme de plastic sau inox si asezati fursecurile intr-o tava de copt antiaderenta sau unsa cu unt.
Dati la cuptor 5-7 minute.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a le glazura.
Foto: Flickr
Pofta buna!