Site coolinaria.ro

Inele de ceapa Hawaii


Crocante si putin dulcege, aceste inele de ceapa merg de minune cu un sos de iaurt cu ananas si putina zeama de lamaie sau portocala.

Inele de ceapa Hawaii

Ingrediente:
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 25 gr miez de nuca macinat
  • 30 gr migdale macinate
  • 4 linguri seminte de susan
  • 140 gr fulgi de cocos neindulciti
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa foarte mare, feliata si separata in inele de 1,5 cm grosime
  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina cu agent de crestere
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper alb macinat
  • 2 oua batute
  • 240 ml lapte
Mod de preparare:
Preparati aluatul din ingredientele date si incorporati ghimbirul, migdalele si miezul de nuca.
Intr-o farfurie intinsa, amestecati semintele de susan cu fulgii de cocos.
Intr-o tigaie adanca, incingeti bine o cantitate de ulei care sa ajunga pe la 2 cm din inaltimea tigaii.

Inmuiati un inel de ceapa in aluat, acoperindu-l uniform cu un strat suficient de gros, apoi dati-l prin amestecul de susan si cocos.
Puneti-l cu grija in uleiul incins si prajiti pana se rumeneste, intorcandu-l o data.
Scoateti-l pe servete de hartie care sa absoarba excesul de ulei.
Repetati pasii cu inelele ramase.
Puteti prepara cate 2-3 odata, in functie de dimensiunea tigaii, dar aveti grija sa n-o aglomerati prea tare, pentru ca temperatura uleiului sa nu scada prea mult.
In caz contrar, inelele vor fi prea uleioase.

Foto: Flickr


Pofta buna!