Crocante si putin dulcege, aceste inele de ceapa merg de minune cu un sos de iaurt cu ananas si putina zeama de lamaie sau portocala.
Preparati aluatul din ingredientele date si incorporati ghimbirul, migdalele si miezul de nuca.
Intr-o farfurie intinsa, amestecati semintele de susan cu fulgii de cocos.
Intr-o tigaie adanca, incingeti bine o cantitate de ulei care sa ajunga pe la 2 cm din inaltimea tigaii.
Inmuiati un inel de ceapa in aluat, acoperindu-l uniform cu un strat suficient de gros, apoi dati-l prin amestecul de susan si cocos.
Puneti-l cu grija in uleiul incins si prajiti pana se rumeneste, intorcandu-l o data.
Scoateti-l pe servete de hartie care sa absoarba excesul de ulei.
Repetati pasii cu inelele ramase.
Puteti prepara cate 2-3 odata, in functie de dimensiunea tigaii, dar aveti grija sa n-o aglomerati prea tare, pentru ca temperatura uleiului sa nu scada prea mult.
In caz contrar, inelele vor fi prea uleioase.
Foto: Flickr
Pofta buna!