Site coolinaria.ro

Negresa cu caramel


Puteti incorpora ciocolata cu caramel in prajituri cu conditia sa o tineti la congelator inainte de a o marunti.

Negresa cu caramel

Ingrediente:
  • 150 gr unt, maruntit
  • 180 gr ciocolata neagra, maruntita
  • 110 gr zahar tos
  • 2 oua, batute usor
  • 150 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 220 gr ciocolata cu caramel, congelata si tocata
  • zahar pudra, pentru ornat
  • sos de capsuni, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (sau 160 de grade cu ventilatie).
Ungeti o tava de copt dreptunghiulara de 18 x 28 cm.
Tapetati tava cu hartie de copt, depasind marginile formei cu cate 2 cm.

Puneti untul si ciocolata neagra intr-o craticioara la foc mediu.
Amestecati pe foc 3-5 minute, pana se omogenizeaza compozitia.
Luati de pe foc si amestecati zaharul in crema.
Lasati deoparte 5 minute.

Bateti ouale in amestecul de ciocolata pana se combina.
Adaugati cele 2 linguri de cacao si faina cernuta.
Amestecati cu telul si incorporati cu grija bucatile de ciocolata cu caramel.
Puneti aluatul obtinut in tava si coaceti 20 de minute sau pana se intareste prajitura deasupra.

Lasati deoparte sa se raceasca de tot.
Cu o forma de decupat de aprox. 5 cm, decupati inimioare din negresa.
Serviti prajitura pudrata cu zahar sau cacao, in sos de capsuni.

Foto: Flickr


Pofta buna!