Pulpe de pui picante
Preparati in avans marinata pentru pui si va bucurati de pulpe la gratar condimentate, ideale de servit alaturi de o garnitura sau o salata usoara, cum ar fi rucola cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente:
- 5 pulpe de pui dezosate (aprox. 1,5-1,8 kg)
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 1/2 lingurita coriandru macinat
- 6 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 ardei iute tocat
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 30 ml pasta de tomate
- 15 ml apa
- ulei de masline extra-virgin
Mod de preparare:
Condimentati pulpele de pui cu sare si piper.
Intr-un robot mic de bucatarie, procesati bine toate celelalte ingrediente, adaugand ulei de masline daca nu este suficient de cremos sosul.
Dati pulpele prin sos si puneti-le la marinat intr-un castron in frigider peste noapte (sau minim 2 ore).
Incingeti bine gratarul si gatiti pulpele cate 4 minute pe fiecare parte.
Foto: Flickr
Pofta buna!