Site coolinaria.ro

Pulpe de pui picante


Preparati in avans marinata pentru pui si va bucurati de pulpe la gratar condimentate, ideale de servit alaturi de o garnitura sau o salata usoara, cum ar fi rucola cu zeama de lamaie si ulei de masline.

Pulpe de pui picante

Ingrediente:
  • 5 pulpe de pui dezosate (aprox. 1,5-1,8 kg)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 6 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 ardei iute tocat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 30 ml pasta de tomate
  • 15 ml apa
  • ulei de masline extra-virgin
Mod de preparare:
Condimentati pulpele de pui cu sare si piper.
Intr-un robot mic de bucatarie, procesati bine toate celelalte ingrediente, adaugand ulei de masline daca nu este suficient de cremos sosul.
Dati pulpele prin sos si puneti-le la marinat intr-un castron in frigider peste noapte (sau minim 2 ore).
Incingeti bine gratarul si gatiti pulpele cate 4 minute pe fiecare parte.

Foto: Flickr


Pofta buna!