Site coolinaria.ro

Mousse de ciocolata


Spuma de ciocolata este un dulce cu care nu veti da gres niciodata!
Desavarsiti desertul romantic cu putin coniac si ciocolata alba rasa.

Mousse de ciocolata

Ingrediente:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana dulce (frisca lichida)
  • 30 ml coniac
  • 1 albus
  • 50 gr zahar tos
  • ciocolata alba rasa, pentru ornat
Mod de preparare:
Rupeti ciocolata in bucatele si lasati-o deoparte.
Intr-o craticioara, aduceti la fierbere 150 ml smantana dulce.
Opriti focul si adaugati peste smantana fierbinte bucatile de ciocolata.
Amestecati pana se topeste ciocolata si crema devine fina si omogena.

Turnati amestecul intr-un castron pe care-l tineti intr-un lighean cu apa si gheata.
Adaugati in castron smantana ramasa si coniacul.
Mixati pana se formeaza varfuri moi.

Scoateti castronul din ligheanul cu gheata.
Intr-un alt castron, bateti albusul cu mixerul pana se formeaza varfuri tari.
Adaugati zaharul, cate o lingura odata, batand in continuu.
Cu o spatula mare, incorporati cu grija aceasta bezea in crema de ciocolata.

Cu un poche (punga pentru umplut) sau cu lingura, puneti compozitia in pahare sau vase ramekin pentru servit.
Ornati cu ciocolata alba rasa.
Serviti imediat sau pastrati la rece maxim 2 zile.

Foto: Flickr


Pofta buna!