Pentru varianta vegetariana a acestei rulade, folositi margarina vegetala in loc de unt, inlocuitor pentru ou, lapte de soia si smantana de soia.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un castronel, dizolvati drojdia in apa calduta si lasati deoparte.
Intr-un castron suficient de mare, mixati laptele cu zahar, unt, ou si sare.
Adaugati o parte din faina si mixati pana ce compozitia devine fina.
Adaugati drojdia dizolvata si mai completati cu faina ramasa, pana ce capata consistenta de aluat.
Puneti aluatul intr-un castron bine uns, acoperiti si lasati sa creasca o ora, pana-si dubleaza volumul.
Apoi, intindeti aluatul crescut pe masa de lucru tapetata cu faina, pana obtineti un dreptunghi de aprox. 20 x 40 cm.
Amestecati bine toate ingredientele pentru umplutura si intindeti-o pe aluat.
Rulati si strangeti usor capetele, ca sa nu se imprastie umplutura in cuptor.
Puneti rulada intr-o tava de copt si lasati sa creasca inca o ora, pana isi dubleaza iar volumul.
Coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.
Amestecati bine toate ingredientele pentru glazura.
Dupa ce se raceste rulada, decorati-o cu glazura (folosind un poche/punga pentru umplut) si presarati deasupra seminte de mac.
Foto: Flickr
Pofta buna!