Site coolinaria.ro

Unt de pere


Din ingredientele date, obtineti cam o cana de unt de pere, numai bun de intins pe paine prajita la micul dejun.

Unt de pere

Ingrediente:
  • 500 ml suc de mere neindulcit (sau cidru de mere)
  • 2 felii ghimbir de 2-3 cm
  • un praf allspice (scortisoara + nucsoara + cuisoare)
  • 2 pere mari, curatate si taiate cubulete
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, aduceti la fierbere sucul de mere cu ghimbirul si condimentele.
Adaugati perele si micsorati flacara, sa fiarba inabusit.
Fierbeti 30 de minute, amestecand din cand in cand.
Scoateti bucatile de ghimbir si mai lasati mixul pe foc, amestecand din cand in cand sa nu se prinda, pana se ingroasa si capata consistenta de unt (fin si usor de intins).
Culoarea untului de pere ar trebui sa fie un caramel inchis.
Depozitati intr-un brocan etans la frigider, maxim 6 saptamani.
Foto: Flickr


Pofta buna!