Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Pulverizati o tava de copt mare cu ulei vegetal.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu zaharul, praful de copt si sarea.
Adaugati bucatile de unt si, cu ajutorul a 2 cutite, maruntiti-l de dimensiunea unui bob de mazare, amestecandu-l totodata cu faina.
Adaugati stafidele si amestecati.
Intr-un alt castron, bateti usor 2 oua cu 250 ml lapte.
Adaugati acest mix peste faina si amestecati usor.
Pe blatul de lucru tapetat cu faina, framantati aluatul.
Intindeti-l de 12-13 mm grosime.
Decupati rondele de aluat de 7-8 cm diametru, introducand din cand in cand decupatorul in faina, pentru a nu se lipi aluatul de el.
Asezati rondelele de aluat in tava de copt la distanta de 2,5-3 cm
Intr-un castronel, bateti oul ramas cu 15 ml de lapte si ungeti chiflele cu acest amestec.
Coaceti 15-18 minute sau pana devin aurii.
Scoateti-le din cuptor si serviti-le calde.
Foto: Flickr
Pofta buna!