Pastele pot fi foarte delicioase si fara branza sau carne. Important este ca sosul sa fie suficient de consistent si sa aiba la baza o varietate de legume si condimente.
Intr-o tigaie adanca, incingeti 30 ml ulei de masline la foc mediu.
Adaugati ceapa tocata si sotati 5 minute sau pana devine transparenta.
Apoi, adaugati usturoiul zdrobit si mai gatiti 5 minute sau pana se rumeneste usor.
Adaugati rosiile tocate si zeama din conserva si lasati pe foc 5 minute, sau pana ce compozitia incepe sa faca bule.
Apoi, adaugati jumatate din ardeii copti maruntit si rosiile deshidratate.
Adaugati pasta de tomate, vin rosu, drojdie inactiva, busuioc, oregano, sare, piper si zahar si amestecati bine.
Dupa ce se incalzeste uniform amestecul, micsorati flacara.
Fierbeti inabusit, cu capac, minim o ora, amestecand la fiecare 15 minute.
Daca sosul se ingroasa prea tare, adugati putina apa.
Cu o ora inainte de masa, gustati sosul si mai condimentati, daca e nevoie.
Adaugati maslinele, amestecati si lasati sa fiarba in continuare inabusit, cu capac, la foc mic spre mediu, timp de 30 de minute.
Adaugati ciupercutele si ardeii copti ramasi.
Acoperiti din nou si mai lasati sa fiarba jumatate de ora.
Gatiti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Scurgeti pastele si amestecati-le bine cu sos.
Foto: Flickr
Pofta buna!