Un desert foarte rapid si gustos, pentru care aveti nevoie de numai 2 ingrediente gata preparate: aluat de placinta si crema de ciocolata (Nutella).
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Intindeti aluatul si decupati dreptunghiuri de 3x8 cm.
Puneti cate o lingurita de crema de ciocolata pe cate o jumatate de dreptunghi, lasand margini.
Impaturiti partea de aluat fara crema peste cea cu crema si ciupiti usor marginile de jur imprejur pentru a "sigila" pateurile.
Pentru un aspect dantelat, apasati marginile usor cu furculita.
Dati la rece 15 minute.
Scoateti pateurile din frigider si dati-le la cuptor 10-12 minute.
Scoateti tava din cuptor si ungeti pateurile cu albus.
Dati-le din nou la cuptor inca 5-7 minute.
Se pot servi calde sau reci, dupa cum preferati.
Retineti ca crema de ciocolata se va topi in cuptor, dar se va intari la loc dupa ce se racesc pateurile.
Foto: Flickr
Pofta buna!