Rasfatati-va cu o paella de post delicioasa, gata in numai 30 de minute! Cantitatile date sunt pentru 4-6 portii.
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Incalziti supa (sau apa) intr-o oala.
Puneti rosiile feliate intr-un castron, asezonati cu sare si piper si stropiti cu putin ulei de masline (1 lingura / 15 ml).
Amestecati usor sa se condimenteze uniform.
Incingeti uleiul ramas, la foc mediu spre tare, intr-o tigaie de 25-30 cm diametru, potrivita si pentru cuptor.
Adaugati ceapa si usturoiul, presarati cu sare si piper si gatiti, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ceapa, 3-5 minute.
Adaugati pasta de tomate si paprika, amestecati si mai lasati pe foc un minut.
Adaugati orezul si amestecati pe foc 1-2 minute, pana devine lucios.
Adaugati supa calda si amestecati.
Asezati feliile de rosie peste orez si stropiti cu zeama pe care au lasat-o in castron.
Puneti tigaia in cuptor si coaceti 15 minute.
Daca nu s-a inmuiat suficient orezul si a mai ramas lichid in tava, mai dati 5 minute la cuptor.
Daca s-a evaporat lichidul din tava, dar orezul este inca uscat, mai completati cu supa, apa sau vin.
Dupa ce e gata orezul, stingeti cuptorul si mai lasati tigaia inauntru 5-10 minute.
Scoateti tigaia din cuptor si presarati patrunjel.
Daca vreti, mai puteti pune tigaia putin pe foc, cat sa faca o crusta pe fund, chiar inainte de a servi paella.
Foto: Flickr
Pofta buna!