Site coolinaria.ro

Broccoli la cuptor


Incercati o garnitura fara gluten, care poate fi si masa principala de post, fiind suficient de satioasa si nutritiva.

Broccoli la cuptor

Ingrediente:
  • 45 ml ulei de masline extra-virgin
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita fulgi de arde iute zdrobiti
  • 2 buc. broccoli, rupte in buchetele
  • 1 lamaie (zeama si coaja rasa)
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecati uleiul cu usturoi, sare si fulgi de piper.
Adaugati buchetelele de broccoli si amestecati pana se acopera uniform cu amestecul condimentat.
Intindeti broccoli intr-o tava de copt, intr-un singur strat.
Coaceti 20-25 de minute la 220 grade Celsius, sau pana ce marginile buchetelelor se innegresc usor si devin crocante.
Serviti garnitura stropita cu zeama de lamaie si presarata cu coaja de lamaie rasa.

Foto: Flickr


Pofta buna!