Desi sunt in forma de briosa, fiind unse cu unt si date prin zahar si scortisoara, aduc mai degraba cu gustul gogosilor, fara prajire in ulei.
O astfel de briosa are 430 de calorii.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si puneti gratarul in partea din mijloc.
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul.
Incorporati ouale, unul cate unul.
Intr-un bol separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara. Obtineti un mix de ingrediente uscate.
Tot separat, amestecati laptele cu laptele batut - mix de ingrediente umede.
Cu o lingura de lemn, amestecati un sfert din ingredientele uscate (mixul cu faina) in bolul cu unt.
Apoi, adaugati o treime din amestecul de lapte si amestecati.
Continuati sa adaugati si sa amestecati ingredientele uscate si cele umede, alternativ, terminand cu cele uscate.
Amestecati bine, dar nu excesiv, pana obtineti o compozitie fina.
Ungeti o tava de briose si tapetati-o cu putina faina.
Puneti aluat pana sus in fiecare forma de briose.
Coaceti briosele 30-35 de minute.
Topiti untul pentru glazura.
Amestecati zaharul cu scortisoara.
Dupa ce briosele se mai racesc, scoateti-le din tava de briose, inmuiati-le in unt (sau ungeti-le peste tot cu o pensula) si dati-le apoi prin mixul de zahar cu scortisoara).
Sfatul bucatarului:
Nu e nevoie sa faceti toate ele 24 de briose odata. Aluatul se pastreaza acoperit 3 zile in frigider.
Foto: Flickr
Pofta buna!