Site coolinaria.ro

Briose gogoasa


Desi sunt in forma de briosa, fiind unse cu unt si date prin zahar si scortisoara, aduc mai degraba cu gustul gogosilor, fara prajire in ulei.
O astfel de briosa are 430 de calorii.

Briose gogoasa

Ingrediente:
  • Pentru 24 briose medii:
  • 340 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 350 gr zahar
  • 4 oua mari
  • 750 gr faina
  • 1 lingura + 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 3/4 lingurita sare
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 400 ml lapte
  • 60 ml lapte batut
  • Pentru servit:
  • 225 gr unt nesarat + extra, daca e nevoie
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri scortisoara rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si puneti gratarul in partea din mijloc.
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul.
Incorporati ouale, unul cate unul.

Intr-un bol separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara. Obtineti un mix de ingrediente uscate.
Tot separat, amestecati laptele cu laptele batut - mix de ingrediente umede.
Cu o lingura de lemn, amestecati un sfert din ingredientele uscate (mixul cu faina) in bolul cu unt.
Apoi, adaugati o treime din amestecul de lapte si amestecati.
Continuati sa adaugati si sa amestecati ingredientele uscate si cele umede, alternativ, terminand cu cele uscate.
Amestecati bine, dar nu excesiv, pana obtineti o compozitie fina.

Ungeti o tava de briose si tapetati-o cu putina faina.
Puneti aluat pana sus in fiecare forma de briose.
Coaceti briosele 30-35 de minute.

Topiti untul pentru glazura.
Amestecati zaharul cu scortisoara.
Dupa ce briosele se mai racesc, scoateti-le din tava de briose, inmuiati-le in unt (sau ungeti-le peste tot cu o pensula) si dati-le apoi prin mixul de zahar cu scortisoara).

Sfatul bucatarului:
Nu e nevoie sa faceti toate ele 24 de briose odata. Aluatul se pastreaza acoperit 3 zile in frigider.

Foto: Flickr


Pofta buna!