Midiile marinaresti se gatesc in sos de vin alb cu ceapa si sunt specifice Belgiei si nordului Frantei. Se servesc in mod traditional cu cartofi prajiti si maioneza.
Frecati cochiliile midiilor pentru a le curata bine.
Aruncati-le pe cele care sunt deschise inainte de a fi gatite si nu se inchid cand le apasati.
Intr-o cratita suficient de mare, topiti untul si sotati ceapa, usturoiul si telina 5 minute.
Adaugati vinul, cimbrul si frunza de dafin si aduceti la fierbere.
Puneti midiile, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba inabusit 3 minute.
Scoateti midiile pe un platou incalzit, cu ajutorul unui cleste de bucatarie sau, mai simplu, cu o strecuratoare.
Aruncati midiile care nu s-au deschis pana in acest punct al prepararii.
Strecurati cat mai limpede zeama din oala intr-o alta curata.
Aduceti la fierbere zeama strecurata, mariti flacara si lasati 2 minute la foc tare.
Luati de pe foc, asteptati 30 de secunde si adaugati smantana, amestecand bine.
Asezonati acest sos cu sare si piper.
Turnati sosul peste midii si presarati patrunjel tocat.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!