Fierbeti apa cu sare intr-o oala medie.
Puneti cu grija buchetele de broccoli in apa clocotita, micsorati flacara si lasati sa fiarba cu capac 4 minute, sau pana ce se inmoaie putin broccoli-ul.
Scurgeti buchetelele de broccoli, lasati-le deoparte sa se raceasca putin, si apoi tocati-le marunt.
Aduceti din nou la fierbere apa in care a fost broccoli si adaugati treptat malaiul, amestecand.
Lasati la foc mediu 15-20 de minute, continuand sa amestecati, ca sa nu se prinda de fundul oalei.
Cand malaiul incepe sa se inmoaie si sa se ingroase, adaugati untul si laptele, amestecati si mai lasati pe foc 5 minute.
Mamaliga ar trebui sa fie fina si cremoasa.
Adaugati sosul pesto si broccoli-ul maruntit si amestecati.
Apoi, adaugati fulgii de ardei iute si parmezanul ras, continuand sa amestecati.
Impartiti mamaliga in 4 boluri, presarati parmezan ras si cativa fulgi de ardei iute si asezati cu grija cate un ou ochi posat.
Stropiti oul cu putin ulei de masline si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!