Site coolinaria.ro

Paste cu creveti si feta


Obtineti o aroma intensa cu minim de grasimi!

Paste cu creveti si feta

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 100 gr paste orzo
  • 15 ml ulei de masline extra-virgin
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 60 ml vin alb
  • 300 gr rosii, tocate
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper, dupa gust
  • 5 gr ierburi proaspete tocate (de ex. patrunjel si marar)
  • 2 cepe verzi tocate
  • 225 gr creveti curatati
  • 55 gr branza feta maruntita
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Intr-o craticioara, fierbeti pastele orzo al dente, 8 minute.
Intr-o oala, incingeti uleiul la foc mediu.
Adaugati ceapa si sotati 5 minute, pana se inmoaie.
Adaugati usturoiul si fulgii de ardei iute si sotati 30 de secunde, pana raspandesc aroma.
Adaugati vin alb, rosii si oregano si fierbeti inabusit 5 minute, pana se ingroasa sosul.

Luati oala de pe foc, adaugati ierburile proaspete si ceapa verde si amestecati.
Adaugati pastele si crevetii peste sos, amestecati si turnati intreaga compozitie intr-o tava de copt.
Presarati branza feta deasupra.
Coaceti 10-15 minute, pana se gatesc crevetii si sosul incepe sa bolboroseasca.

Foto: Flickr


Pofta buna!