Site coolinaria.ro

Salata de linte cu broccoli si portocale


Cantitatile date sunt pentru 4 portii de fel principal de post, sau 6 portii de garnitura.

Salata de linte cu broccoli si portocale

Ingrediente:
  • 200 gr linte (nu rosie)
  • supa de legume (pentru fiert lintea)
  • 1 broccoli
  • 2 portocale medii
  • 1/2 salata verde
  • zeama de la 1/2 lamaie sau lime
  • 5 ml otet balsamic
  • 5 ml otet din vin rosu
  • 45 ml ulei de masline
  • sare si piper
  • seminte de floarea soarelui (pentru decor)
Mod de preparare:
Spalati lintea si puneti-o intr-o oala, acoperita 2-3 cm cu supa de legume.
Aduceti la fierbere si apoi micsorati flacara.
Lasati sa fiarba inabusit 20 de minute, pana se inmoaie lintea.
Dupa ce e fiarta, scurgeti zeama si lasati oala deoparte.

Cat se fierbe lintea, taiati broccoli buchetele si portocalele cubulete.
Spalati frunzele de salata si rupeti-le in cateva bucati. Pastrati-le la rece pana cand serviti.
Pentru dressing, stoarceti zeama de lamaie intr-un castronel si adaugati ambele tipuri de otet si uleiul de masline.
Asezonati cu sare si piper si amestecati cu telul. Daca mai e nevoie, mai adaugati ulei.

Turnati dressing-ul peste lintea fiarta si scursa si amestecati sa se combine.
Incorporati bucatile de portocala si broccoli si dati la rece minim 3 ore.
Inainte de a servi, puneti frunzele de salata pe un platou sau intr-un castron mare si amestecul de linte deasupra.
Ornati cu seminte de floarea-soarelui.

Foto: Flickr


Pofta buna!