Cantitatile date sunt pentru 4 portii de fel principal de post, sau 6 portii de garnitura.
Spalati lintea si puneti-o intr-o oala, acoperita 2-3 cm cu supa de legume.
Aduceti la fierbere si apoi micsorati flacara.
Lasati sa fiarba inabusit 20 de minute, pana se inmoaie lintea.
Dupa ce e fiarta, scurgeti zeama si lasati oala deoparte.
Cat se fierbe lintea, taiati broccoli buchetele si portocalele cubulete.
Spalati frunzele de salata si rupeti-le in cateva bucati. Pastrati-le la rece pana cand serviti.
Pentru dressing, stoarceti zeama de lamaie intr-un castronel si adaugati ambele tipuri de otet si uleiul de masline.
Asezonati cu sare si piper si amestecati cu telul. Daca mai e nevoie, mai adaugati ulei.
Turnati dressing-ul peste lintea fiarta si scursa si amestecati sa se combine.
Incorporati bucatile de portocala si broccoli si dati la rece minim 3 ore.
Inainte de a servi, puneti frunzele de salata pe un platou sau intr-un castron mare si amestecul de linte deasupra.
Ornati cu seminte de floarea-soarelui.
Foto: Flickr
Pofta buna!