Site coolinaria.ro

Tort cu cafea si bezea


Weekend-ul ne imbie la un desert aparte, cu cafea tare si topping de bezea.

Tort cu cafea si bezea

Ingrediente:
  • 125 ml cafea tare, rece
  • 150 gr unt topit
  • 150 gr zahar tos
  • 3 oua, separate albusurile de galbenusuri
  • 190 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 gr zahar fin (nu pudra) pentru bezea
  • scortisoara rasa, pentru decor
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grae Celsius.
Amestecati untul topit cu 150 gr zahar tos si cele 3 galbenusuri.
Incorporati treptat faina cernuta cu praful de copt, alternand cu cafeaua.
Puneti amestecul intr-o forma de copt rotunda de 25 cm diametru.

Bateti albusurile pana se intaresc.
Incorporati treptat zaharul fin in albusuri pana se ingroasa amestecul si capata consistenta de bezea.
Intindeti bezeaua peste aluatul din forma.

Coaceti 45-50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in forma.
Pudrati cu scortisoara inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!