Site coolinaria.ro

Biscuiti Iepuras


Indulciti invitatii la Masa de Paste cu biscuiti de casa in forma de iepuras poznas.

Biscuiti Iepuras

Ingrediente:
  • 375 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 200 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 2 oua
  • 2-3 ml vanilie
  • Pentru decor:
  • glazura neagra
  • glazura alba
  • inimioare comestibile
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Tapetati tava cu hartie de copt.

Amestecati intr-un bol faina cu cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Lasati deoparte.
Mixati untul cu zaharul in alt bol. Adaugati ouale si esenta de vanilie si mixati pana se omogenizeaza.
Incorporati treptat amestecul de faina in cel de unt si zahar, mixand cu grija sa nu pulverizati peste tot faina.
Impartiti aluatul format in doua si inveliti bucatile in folie alimentara.
Dati la rece pana sunteti gata sa decupati iepurasii.
Aluatul este usor lipicios, asa ca trebuie sa tapetati cu faina blatul de lucru inainte sa-l intindeti.

Intindeti aluatul in foi de 6-7 mm grosime.
Decupati formele de iepuras cu un decupator din inox sau plastic, indoiti putin una dintre urechi si transferati biscuitii in tava de copt.
Coaceti 10 minute si lasati apoi sa se raceasca pe un gratar.

Lipiti pe fiecare biscuite cate 2 inimioare mari cu putina glazura, ca sa formati fundita, si in mijloc lipiti o inimioara mai mica.
Ochii iepurasului sunt din glazura neagra, iar boticul din glazura alba.

Foto: Flickr


Pofta buna!