Site coolinaria.ro

Dulceata de ardei iute cu usturoi


Ideala de servit cu numeroase preparate indiene, thailandeze si chinezesti, dulceata de ardei iute cu usturoi si ghimbir se face foarte usor!

Dulceata de ardei iute cu usturoi

Ingrediente:
  • 12 ardei iuti
  • 1 capatana mare de usturoi (sau 2 mici)
  • 75 gr ghimbir
  • 75 ml otet din vin de orez
  • 75 ml apa
  • zeama de la 1 lime
  • 150 gr zahar brun
Mod de preparare:
Curatati usturoiul si ghimbirul si indepartati coditele ardeilor (lasati semintele inauntru).
Maruntiti aceste 3 ingrediente in robotul de bucatarie, timp de 20 de secunde.
Puneti piureul obtinut intr-o craticioara si adaugati otet, apa, zeama de lime si zahar.
Incalziti amestecul la foc mic si amestecati pana se dizolva zaharul.
Mariti flacara si fierbeti rapid 10 minute.
Transferati intr-un borcan sterilizat si sigilati.

Foto: Flickr


Pofta buna!