Site coolinaria.ro

Mancare de miel cu caise


Imaginea de prezentare a acestei retete armenesti este facuta inainte de a pune vasul la cuptor.
Optional, puteti completa lista ingredientelor cu usturoi tocat, dupa gust.

Mancare de miel cu caise

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 500 gr carne de miel, taiata cubulete
  • 4-5 cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 4 rosii, tocate grosier
  • 3-4 cepe, curatate si tocate
  • 125 gr fasole verde, taiate bucatele
  • 2 ardei iuti, tocati fin
  • 100 gr caise uscate
  • 125 gr ierburi proaspete (patrunjel, coriandru, busuioc, marar), tocate fin
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Ungeti o oala sau un vas de copt cu unt sau ulei.
Asezati legumele in vas, in straturi, punand ierburi tocate si condimente peste fiecare strat in parte.
Incepeti cu un strat de cartofi, apoi rosii, ceapa, fasole verde, ardei iute si terminati cu caisele uscate.
Asezati deasupra cubuletele de miel si turnati supa de legume pana acoperiti toate ingredientele.
Acoperiti si dati la cuptor 2 ore.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!