Site coolinaria.ro

Panna cotta cu mango


Imbogatiti desertul italian clasic cu un strat de jeleu de mango preparat in casa.

Panna cotta cu mango

Ingrediente:
  • Pentru panna cotta:
  • 240 ml smantana
  • 15 gr zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 pliculet gelatina
  • 80 ml miere
  • 5 ml esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de mango:
  • 240 ml piure de mango
  • 60 gr zahar
  • 45 ml apa rece
  • 1 pliculet gelatina
Mod de preparare:
Pentru panna cotta:
Turnati 120 ml lapte intr-un castron si presarati in el gelatina.
Lasati deoparte 5 minute, pana se inmoaie gelatina.
Intre timp, intr-o craticioara, amestecati restul de lapte cu smantana, miere si zahar si aduceti la fierbere la foc mediu.
Lasati pe foc 5-6 minute, pana se dizolva complet zaharul si mierea.
Luati de pe foc si amestecati in compozitie esenta de vanilie.
Adaugati laptele cu gelatina si amestecati pana ce aceasta se dizolva complet.
Lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei, dupa care o turnati in forme, acoperiti cu folie alimentara si dati minim 2-4 ore la rece (sau pana se incheaga).

Pentru jeleul de mango:
Presarati gelatina in apa rece.
Puneti piureul de mango cu zaharul inr-o craticioara si fierbeti inabusit pana se dizolva zaharul.
Adaugati gelatina inmuiata in compozitia cu mango si amestecati pana se dizolva gelatina.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Turnati jeleul peste panna cotta rece.
Lasati 3-4 ore in frigider sa se aseze si ornati cu fructe sau toppingul preferat inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!