Oricat de tentant ar fi sa optati pentru un cheesecake fara coacere, aceasta bunatate marmorata merita efortul si asteptarea.
Scoateti crema de branza, ouale si smantana din frigider si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei cat timp preparati crusta.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Amestecati biscuitii pisati cu zaharul, untul si putina sare si apasati amestecul obtinut pe fundul unei forme de copt cu fund detasabil (diametru recomandat: 25 cm).
Daca doriti, puteti urca crusta 2-3 cm si pe peretii formei.
Dati la cuptor si coaceti 10 minute.
Scoateti forma din cuptor sa se raceasca si opriti cuptorul.
Intr-un castron mare, mixati crema de branza cu ouale, galbenusurile si vanilia pana se omogenizeaza.
Adaugati zaharul, faina si smantana si mixati. Nu exagerati, totusi, pentru ca se vor forma bule de aer care vor crapa prajitura.
Intre timp, topiti separat cele 2 tipuri de ciocolata si luati-le de pe foc.
Amestecati o treime din crema cu ciocolata neagra topita si lasati-o deoparte.
Adaugati ciocolata alba topita peste crema ramasa in castron si amestecati.
Turnati in forma (peste crusta) o treime din amestecul alb.
Puneti din loc in loc cate o lingura de crema neagra.
Turnati restul cremei albe deasupra.
Puneti din nou cate o lingura de crema neagra din loc in loc si amestecati-o usor cu un cutit, pentru a crea un aspect marmorat.
Dati la cuptor si setati-l la 205 grade Celsius.
Coaceti 10-15 minute, in functie de cat de rumenit vreti sa fie, si apoi micsorati temperatura la 95 de grade.
Lasati la cuptor 3 ore.
Opriti cuptorul si intredeschideti usa. Lasati sa se raceasca asa o ora.
Dati cheesecake-ul la rece minim 24 de ore inainte de a-l scoate din forma si a-l servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!