Site coolinaria.ro

Salata de naut cu branza


Inspirat din bucataria marocana, acest fel de mancare vegetarian este delicios servit cu lipie.

Salata de naut cu branza

Ingrediente:
  • 2 conserve naut (de 400 gr fiecare)
  • 1 ceapa rosie mare, feliata subtire
  • 1 lingurita seminte de chimen proaspat macinate
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 4 catei de usturoi mari, zdrobiti
  • 2 lingurite boia de ardei afumata
  • 45 ml ulei de masline + extra
  • 1 lime - zeama si coaja rasa
  • 1 legatura patrunjel, tocat fin
  • 1 legatura coriandru, tocat fin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • 125 gr branza de capra, maruntita
  • lipie
Mod de preparare:
Clatiti nautul din conserva si scurgeti-l bine.
Intr-o tigaie mare sau wok, puneti uleiul de masline, usturoiul si ceapa, condimentati cu piper si sotati 5 minute, cat sa se caramelizeze putin ceapa.
Adaugati nautul, coaja si zeama de lime, verdeturile tocate si condimentati cu sare, oregano, boia de ardei si chimen macinat.
Amestecati bine sa se distribuie uniform aromele.
Mai stropiti cu ulei de masline daca vi se pare ca mai are nevoie de dressing.
Transferati salata intr-un castron mare cat e calduta inca si presarati-o cu branza de capra.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!