Site coolinaria.ro

Pilaf cu mazare si vita


O mancare economica rapida si usor de preparat, care serveste 4 persoane la pranz sau cina.

Pilaf cu mazare si vita

Ingrediente:
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 250 gr carne de vita tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei iute, tocat fin
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 200 gr orez cu bob lung
  • 1 L supa de vita / pui / legume
  • 300 gr mazare congelata (curatata de gheata si scursa)
  • sare si piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti la foc mediu o oala cu capac, adaugati uleiul de masline si un praf de piper.
Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugati ceapa si rumeniti-o usor (aprox. 5 minute).
Adaugati usturoiul si condimentele si amestecati.
Adaugati carnea tocata si prajiti-o rapid pana se rumeneste putin.
Adaugati orezul si supa si amestecati bine.
Puneti capac oalei si lasati la foc mediu 5 minute.
Adaugati mazarea, micsorati flacara si lasati pe foc pana ce orezul absoarbe supa, aprox. 15 minute.
Amestecati bine si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!