Site coolinaria.ro

Aripioare in sos dulce-acrisor


Pasta de tamarind este un sos dulce-acrisor specific bucatariei asiatice, care merita incercat cu preparatele de pui la gratar si cuptor.

Aripioare in sos dulce-acrisor

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • 450 gr aripioare de pui
  • 80 ml pasta de tamarind
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura usturoi zdrobit
  • 2 lingurite pudra de chili
  • 2 lingurite boia de ardei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol toate ingredientele pentru marinata (fara aripioare, sare si piper).
Adaugati aripioarele si dati-le prin sosul preparat, cat sa se acopere uniform.
Acoperiti si dati la rece 3-6 ore.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si asezati in ea un gratar.
Puneti aripioarele marinate pe gratar si asezonati-le cu sare si piper.

Dati aripioarele la cuptor 40-45 de minute, pana se rumenesc si se patrund, intorcandu-le o data la jumatatea timpului.
Serviti-le cu garnitura de cartofi si salata proaspata (inclusiv frunze de papadie).

Foto: Flickr


Pofta buna!