Site coolinaria.ro

Bruschete cu papadie


Cantitatile date sunt pentru 2 portii de aperitiv de sezon, dar le puteti servi si pe post de garnitura.

Bruschete cu papadie

Ingrediente:
  • frunze de papadie, 4 maini
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • fulgi de ardei iute
  • 4 felii de bagheta integrala, prajite
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti apa cu sare intr-o oala si adaugati frunzele de papadie spalate.
Opariti-le 2 minute, dupa care scoateti-le cu un cleste si puneti-le in baie de gheata, sa se opreasca din gatit.
Dupa 3-4 minute, scoateti-le pe un prosop absorbant si tamponati-le usor.

Incingeti uleiul de masline la foc mediu spre tare pana sfaraie.
Adaugati frunzele, usturoiul si fulgi de ardei iute, dupa gust.
Sotati pana se incalzesc verdeturile, 2-3 minute.
Luati de pe foc si asezonati cu sare si piper.

Stropiti feliile de paine prajita cu uleiul din tigaie si puneti deasupra verdeturile sotate.
Presarati parmezan si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!