Cartofi Bombay
Incercati o reteta indiana de garnitura, foarte usor de preparat.
Daca preferati mancarea picanta, puneti 2 ardei iuti in loc de 1 ardei gras, dar nu odata cu ceapa, ci in ultimele 10 minute de gatit.
Ingrediente:
- 450 gr cartofi, opariti si taiati cubulete (calzi)
- 2 cepe
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 ardei gras rosu, fara seminte
- 6 frunze de curry (sau 3 frunze de dafin)
- 3-4 fire de coriandru, tocate
- 1/2 lingurita turmeric pudra
- 2-3 ml zeama de lamaie
- 30 ml ulei
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca.
Adaugati boabele de mustar si prajiti-le pana pocnesc.
Adaugati ceapa si ardeiul taiat fasii si prajiti 3 minute.
Adaugati cartofii calduti si condimentele uscate si prajiti la foc mediu 10-15 minute.
Completati cu zeama de lamaie, coriandru tocat si serviti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!