Site coolinaria.ro

Cartofi Bombay


Incercati o reteta indiana de garnitura, foarte usor de preparat.
Daca preferati mancarea picanta, puneti 2 ardei iuti in loc de 1 ardei gras, dar nu odata cu ceapa, ci in ultimele 10 minute de gatit.

Cartofi Bombay

Ingrediente:
  • 450 gr cartofi, opariti si taiati cubulete (calzi)
  • 2 cepe
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte
  • 6 frunze de curry (sau 3 frunze de dafin)
  • 3-4 fire de coriandru, tocate
  • 1/2 lingurita turmeric pudra
  • 2-3 ml zeama de lamaie
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca.
Adaugati boabele de mustar si prajiti-le pana pocnesc.
Adaugati ceapa si ardeiul taiat fasii si prajiti 3 minute.
Adaugati cartofii calduti si condimentele uscate si prajiti la foc mediu 10-15 minute.
Completati cu zeama de lamaie, coriandru tocat si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!