Site coolinaria.ro

Nuci cu vanilie


O gustare delicioasa fara gluten, in care puteti inlocui mierea cu sirop de agave, dupa gust.

Nuci cu vanilie

Ingrediente:
  • 200 gr miez de nuca intreg
  • 15 ml ulei de masline
  • 30 ml miere
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1-2 pastai de vanilie
  • un praf de scortisoara rasa (optional)
Mod de preparare:
Puneti miezul de nuca si uleiul intr-o tigaie adanca, la foc tare.
Imediat ce incepe sa sfaraie uleiul, micsorati flacara.
Prajiti miezul de nuca pana devine aromat, cateva minute.
Adaugati mierea si distribuiti-o uniform in tigaie, amestecand 1-2 minute, apoi sarati.
Razuiti semintele din pastaia de vanilie si amestecati-le cu miezul de nuca.
Scoateti miezul de nuca din tigaie si pudrati cu putina scortisoara, dupa gust.

Foto: Flickr


Pofta buna!