Nuci cu vanilie
O gustare delicioasa fara gluten, in care puteti inlocui mierea cu sirop de agave, dupa gust.
Ingrediente:
- 200 gr miez de nuca intreg
- 15 ml ulei de masline
- 30 ml miere
- 1/4 lingurita sare de mare
- 1-2 pastai de vanilie
- un praf de scortisoara rasa (optional)
Mod de preparare:
Puneti miezul de nuca si uleiul intr-o tigaie adanca, la foc tare.
Imediat ce incepe sa sfaraie uleiul, micsorati flacara.
Prajiti miezul de nuca pana devine aromat, cateva minute.
Adaugati mierea si distribuiti-o uniform in tigaie, amestecand 1-2 minute, apoi sarati.
Razuiti semintele din pastaia de vanilie si amestecati-le cu miezul de nuca.
Scoateti miezul de nuca din tigaie si pudrati cu putina scortisoara, dupa gust.
Foto: Flickr
Pofta buna!