Site coolinaria.ro

Capsuni la cuptor


Daca nu aveti timp sa preparati o reductie balsamica, inlocuiti cu 30 ml otet balsamic, dar suplimentati siropul de artar cu inca 15 ml.

Capsuni la cuptor

Ingrediente:
  • 450 gr capsuni, taiate in doua
  • 45 ml sirop de artar
  • 30 ml reductie balsamica (otet balsamic scazut la jumatate pe foc)
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare fina
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Tapetati o tava cu hartie de copt si lasati deoparte.
Puneti intr-un castron mare capsunile curatate si taiate in doua.
Intr-un castronel separat, amestecati siropul de artar cu reductia balsamica, uleiul de masline si sarea.
Turnati amestecul obtinut peste capsuni si amestecati bine.
Puneti in tava de copt un strat de capsuni si coaceti-le 40-45 de minute.
Le puteti servi imediat sau le pastrati la rece, maxim o saptamana.

Foto: Flickr


Pofta buna!