Salata de castraveti picanta.
Daca nu gasiti ulei de ardei iute, ca in reteta coreeana originala, puteti amesteca un ulei de calitate cu boia de ardei iute.
Ingrediente:
- 2 castraveti mari, curatati si feliati subtire
- 3 lingurite sare
- 30 ml otet de orez sau din vin alb
- 15 ml ulei de ardei iute
- 1 lingurita zahar
- 1/4 lingurita boia de ardei iute
- usturoi zdrobit, dupa gust
- 1 ceapa verde, tocata fin
- 3 lingurite seminte de susan prajite si zdrobite
Mod de preparare:
Puneti castravetii feliati intr-un castron, presarati sare si acoperiti cu apa.
Lasati-i 15 minute la inmuiat, apoi scurgeti-i.
Amestecati restul ingredientelor si turnati vinegreta obtinuta peste castraveti.
Dati la rece inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!