Site coolinaria.ro

Chiftelute de curcan picante


Serviti aceste chiftelute cu spaghete si sos de rosii si parmezan, condimentat dupa gust cu ceapa, usturoi si fulgi de ardei iute.

Chiftelute de curcan picante

Ingrediente:
  • Pentru 20 de chiftelute:
  • 1 ceapa mica, rasa
  • 15 gr patrunjel proaspat, tocat
  • 75 gr parmezan ras
  • 20 gr pesmet
  • 1 ou
  • 30 ml ketchup
  • 4 catei de usturoi, rasi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, macinati
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat
  • 60 gr mozzarella afumata, taiata cubulete de 1 cm
  • 450 gr carne de curcan, tocata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade de Celsius si tapetati 2 tavi cu hartie de copt.

Intr-un castron mare, amestecati ceapa cu patrunjel, parmezan, pesmet, oua, ketchup,usturoi,fulgi de ardei iute, sare si piper.
Adaugati carnea tocata si framantati sa se uniformizeze amestecul.

Luati cate o lingura de compozitie, turtiti-o si faceti-i o adancitura in mijloc.
Puneti cate un cubulet de mozzarella in fiecare adancitura si modelati apoi chifteluta inte palme.
Asigurati-va ca mozzarella este complet acoperita de carne.

Coaceti chiftelutele 15 minute sau pana se patrund.

Foto: Flickr


Pofta buna!