Site coolinaria.ro

Pui in lapte batut


Serviti friptura fierbinte, imediat ce o preparati, sau a doua zi, pentru un pranz rece.

Pui in lapte batut

Ingrediente:
  • 1 kg carne de pui, portionata
  • 500 ml lapte batut
  • 1 ceapa medie, feliata
  • 3 catei de usturoi, tocati grosier
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 lingurita boia de ardei afumata
  • 2 lingurite sare + extra, daca e necesar
  • 3 lingurite fulgi de ardei iute
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • piper negru, proaspat macinat, dupa gust
  • 600 ml ulei vegetal
Mod de preparare:
Lasati carnea la marinat peste noapte in amestec de lapte batut, ceapa, usturoi, ierburi uscate, boia de ardei, 1 lingurita de fulgi de ardei iute si 1 lingurita de sare.
Puneti la scurs intr-o strecuratoare, lasand o parte din ierburi pe carne.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu pudra de usturoi, pudra de ceapa, fulgii de ardei iute ramasi (2 lingurite), 1 lingurita de sare si piper negru.
Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre tare.

Lucrand in transe, dati carnea prin amestecul de faina si puneti-o la prajit, fara sa aglomerati tigaia.
Prajiti pe o parte 10-15 minute, pana se rumeneste, intoarceti bucatile de carne cu un cleste si lasati si pe cealalta parte tot 10-15 minute.
ATENTIE: Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a praji carnea, dar nu sa o arda!

Scoateti carnea din tigaie si puneti-o pe un gratar cu servete de hartie dedesubt, care sa absoarba excesul de grasime.
Asezonati imediat cu sare si piper, dupa gust, ca sa se mentina crocante.

Foto: Flickr


Pofta buna!