Serviti friptura fierbinte, imediat ce o preparati, sau a doua zi, pentru un pranz rece.
Lasati carnea la marinat peste noapte in amestec de lapte batut, ceapa, usturoi, ierburi uscate, boia de ardei, 1 lingurita de fulgi de ardei iute si 1 lingurita de sare.
Puneti la scurs intr-o strecuratoare, lasand o parte din ierburi pe carne.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu pudra de usturoi, pudra de ceapa, fulgii de ardei iute ramasi (2 lingurite), 1 lingurita de sare si piper negru.
Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre tare.
Lucrand in transe, dati carnea prin amestecul de faina si puneti-o la prajit, fara sa aglomerati tigaia.
Prajiti pe o parte 10-15 minute, pana se rumeneste, intoarceti bucatile de carne cu un cleste si lasati si pe cealalta parte tot 10-15 minute.
ATENTIE: Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a praji carnea, dar nu sa o arda!
Scoateti carnea din tigaie si puneti-o pe un gratar cu servete de hartie dedesubt, care sa absoarba excesul de grasime.
Asezonati imediat cu sare si piper, dupa gust, ca sa se mentina crocante.
Foto: Flickr
Pofta buna!