Site coolinaria.ro

Ficatei chinezesti pane


Sosul dulce-acrisor cu care se serveste acest fel de mancare completeaza perfect ficateii de pui, dandu-le o aroma orientala deosebita.

Ficatei chinezesti pane

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de arahide
  • 450 gr ficatei de pui, taiati cubulete
  • 4-6 linguri malai
  • 2 ardei grasi verzi, curatati de seminte si taiati grosier
  • 4 inele de ananas din conserva, taiate cubulete
  • 60 ml supa de pui
  • Pentru sos dulce-acrisor:
  • 2 linguri malai
  • 100 gr zahar
  • 30 ml sos de soia
  • 120 ml otet din vin alb
  • 120 ml apa
Mod de preparare:
Puneti malaiul pe o farfurie intinsa si dati prin el bucatile de ficatei.
Incingeti uleiul si prajiti ficateii in reprize, pana se rumenesc uniform.
Lasati-i deoparte, la cald.

Adaugati ardeii grasi in tigaie si sotati-i 4 minute la foc tare, cat sa se rumeneasca.
Adaugati supa de pui si bucatile de ananas, aduceti la fierbere, acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 4 minute.
Amestecati malaiul pentru sos cu putina apa, pana obtineti o pasta.
Adaugati peste celelalte ingrediente pentru sos si apoi puneti totul in tigaie, amestecand pe foc pana se ingroasa.
Turnati sosul peste ficatei si serviti cu garnitura de orez.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!