Site coolinaria.ro

Mamaliga cu spanac


Serviti aceasta mamaliga delicioasa cu felii subtiri de parmezan, patrunjel tocat si ciuperci sotate cu usturoi.

Mamaliga cu spanac

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • 500 ml apa
  • 85 gr malai
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml supa de legume
  • 30 gr spanac
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Aduceti apa la fierbere intr-o oala.
Intre timp, pasati in blender 60 ml supa cu frunzele de spanac pana obtineti un piure cremos. Lasati deoparte.
Adaugati in oala malaiul si 1/4 lingurita de sare.
Amestecati mamaliga pe foc pana se ingroasa putin, aprox. 5-7 minute.
Micsorati flacara si adaugati piureul de spanac, parmezanul ras si piperul negru.
Mai lasati pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand.
Mai adaugati supa de legume, daca este nevoie, cate o lingura odata.

Foto: Flickr


Pofta buna!