Site coolinaria.ro

Prajitura pufoasa cu lamaie


Aceasta prajitura simpla a fost initial conceputa ca acompaniament pentru vinurile de Madeira, dar o puteti servi la fel de bine la micul dejun alaturi de o ceasca de ceai.

Prajitura pufoasa cu lamaie

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 95 gr faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/3 lingurita sare
  • 75 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 60 gr zahar extrafin
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 45 ml zeama de lamaie
  • 1-2 lingurite zahar extrafin
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma rotunda de prajitura (adanca, diametru 12-13 cm) si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati deoparte.
Puneti intr-un castronel faina, praf de copt si sare.
Amestecati bine cu telul si lasati deoparte.

Intr-un castron mai mare, mixati untul cu zahar si coaja de lamaie, la viteza mare.
Adaugati oul si o lingura din amestecul de faina si mixati la viteza medie pana se incorporeaza.
Adaugati zeama de lamaie si mixati la viteza joasa.
Adaugati restul amestecului de faina si mixati la viteza joasa pana se incorporeaza aproape complet.
Finalizati amestecarea ingredientelor cu o spatula de silicon.

Turnati aluatul in forma de copt si intindeti-l uniform cu ajutorul spatulei.
Presati zahar si dati la cuptor 35-40 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar inainte de a servi prajitura.

Foto: Flickr


Pofta buna!