Site coolinaria.ro

Fursecuri cu lamaie si miere


Aceste fursecuri glazurate se servesc la fel de bine alaturi de o ceasca de ceai sau un pahar de vin.

Fursecuri cu lamaie si miere

Ingrediente:
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr unt moale
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 80 ml miere
  • 5 ml zeama de lamaie
  • 1 ou mare
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 60 ml iaurt degresat
  • 125 gr zahar pudra
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.

Frecati zaharul tos cu unt si coaja de lamaie.
Adaugati miere, 5 ml zeama de lamaie si un ou.
Amestecati cu telul pana se omogenizeaza bine.
Separat, amestecati cu telul faina cu praf de copt si sare.
Adaugati alternativ amestecul de faina si iaurtul peste amestecul de zahar cu unt, incepand si terminand cu faina. Omogenizati aluatul.

Tapetati 2 tavi cu hartie de copt.
Puneti in tavi cate o lingura de aluat la 5 cm distanta.
Coaceti 12 minute sau pana se rumenesc usor fursecurile.

Amestecati cu telul zaharul pudra cu zeama de lamaie.
Ungeti fursecurile fierbinti cu aceasta glazura si presarati coaja de lamaie rasa.
Scoateti fursecurile din tavi si lasati sa se raceasca pe un gratar.

Foto: Flickr


Pofta buna!