Site coolinaria.ro

Supa de broccoli cu portocale


Schimbati aroma clasica a supei crema de broccoli cu ardei iute si portocala, presarand la final cativa fulgi de migdale prajiti.

Supa de broccoli cu portocale

Ingrediente:
  • 500 ml supa de legume
  • 1 cartof, curatat si taiat cubulete
  • putin ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata fin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1/2 ardei iute, tocat fin (sau mai mult, dupa gust)
  • 1 portocala, zeama si coaja rasa
  • 1 broccoli, tocat fin
Mod de preparare:
Aduceti supa la fierbere si adaugati bucatile de cartof.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit.

Sotati ceapa intr-o tigaie cu putin ulei, asezonata cu sare si piper, pana se inmoaie.
Adaugati usturoi si ardei iute si amestecati.
Lasati la foc mic pana se inmoaie.
Adaugati coaja rasa si zeama de portocala.
Lasati zeama sa scada pana la consistenta unui sos lipicios si luati de pe foc.

Dupa ce fierbe cartoful, adaugati in oala broccoli si gatiti pana incepe sa se inmoaie.
Puneti cate o lingura de supa in tigaia cu sos, pentru a-l mai dilua putin.
Puneti sosul, cartoful si broccoli in robotul de bucatarie, cu mare parte din supa.
Pasati pana obtineti o crema fina.
Mai adaugati supa daca e necesar, pana obtineti consistenta dorita.

Sugestie: Presarati fulgi de migdale prajiti in fiecare bol de supa inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!